fbpx
+370 618 73043 

Užsakius už 50 eurų, siunta pristatoma nemokamai!

 KAIP PIRKTIMano Paskyra

Mūsų parduotuvėje jūs aptikote maisto papildą „Defen 2000“. Kumelės pienas – tai visiška naujovė Lietuvoje. Mes pirmieji šį produktą pateikiame šalies rinkai.

Naudingos savybės:

  • kumelės pieno pH panašus į žmogaus odos pH, todėl jis idealiai tinka sudirgintai ar jautriai odai prižiūrėti,
  • tai nepamainomas kalcio, geležies, fosforo, magnio, vitaminų A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, omega-3 ir 6 šaltinis.

Norėdami pabrėžti, kad tai nėra „naujas stebuklingas produktas“ ir, svarbiausia, jo vartojimas nebus žalingas sveikatai, pateikiame Madrido ligoninių Monte Prinsipės ir Vallecas gydytojo dietologo Lourdes Martínez-Piñeiro nuomonę.

Dietologas, palyginęs iki šiol geriausiai žinomo sveikatai naudingo ožkos pieno ir kumelės pieno savybes, pripažįsta, jog kumelės pienas yra vienas iš nedaugelio maisto produktų, kuriuos gali vartoti sveiki žmonės ir visi, turintys sveikatos sutrikimų. Tai yra puiki priemonė natūraliai palaikyti gerą sveikatą. Šis pienas buvo vertinamas senovės laikų Rusijos stepių, Mongolijos ir kitų teritorijų klajoklių tautų kaip maistas kūnui ir kaip priemonė daugeliui negalavimų šalinti. Ir nors Ispanijoje, dabar jau ir Lietuvoje, tai naujas produktas, tokiose šalyse kaip Rusija, Vokietija ar Austrija jis yra įprastas ir pripažintas dėl gerųjų savybių.

Kumelės pienas yra rekomenduojamas medžiagų apykaitos sutrikimų atvejais, stimuliuoja žarnyno valymą, padeda esant storosios žarnos, virškinimo problemoms, kaupiantis dujoms. Onkologijoje, chemoterapijos taikymo atvejais, kumelių pienas sustiprina organizmo apsaugą. Puikiai tinka esant odos problemoms, bėrimui ir netolerancijai, žymiai pagerėja sergančiųjų Krono liga būklė.

Lourdes Martínez-Piñeiro pastebi, kad šis produktas gelbsti žmones nuo streso ir nuovargio, suteikia energijos sportininkams, padeda reguliuoti cholesterolio kiekį.

Tai deficitinis produktas, nes per metus kumelės melžiamos tik 5 mėnesius po 1-2 litrus per dieną. Tad vartoti šviežią pieną galimybių nėra, labiausiai paplitęs būdas yra kumelių pieno liofilizacija.

Pasak Lourdes Martínez-Piñeiro, liofilizacija yra vakuuminis džiovinimas žemoje temperatūroje, tad kumelių pienas sušaldomas iki -20 laipsnių C, o vakuume vanduo sublimuojasi (pereina iš kieto būvio į dujinį), tad lieka sausas pieno ekstraktas, pieno milteliai.

Džiovinimas šaldant yra vienas tobuliausių būdų, išsaugantis visas maistines ir organoleptines savybes. Be to, liofilizuotas maistas geriau virškinamas.

Gydytojas dietologas, anksčiau nieko nežinojęs apie kumelių pieną, susipažinęs su jo savybėmis, dabar teigia rekomenduosiąs jį esant tam tikriems, jau minėtiems, sveikatos sutrikimams.

Visuomet prisiminkime, jog gera sveikata kuriama įvairiapuse subalansuota mityba, aktyviu gyvenimo būdu. Nors kai kurie produktai gali padėti subalansuoti maistines medžiagas, turime pripažinti, kad vieno stebuklingo produkto nėra.

Šaltinis: www.abc.es