fbpx
+370 618 73043 

Užsakius už 50 eurų, siunta pristatoma nemokamai!

 KAIP PIRKTIMano Paskyra

Pavasarį, kai gamta išsivaduoja iš sniego patalų ir bunda grožiui, mes taip pat norim nusipurtyti per žiemą susikaupusius kilogramus. Norime būti gražūs, liekni ir, žinoma, sveiki.

Lieknėti galima įvairiais būdais, bet svarbiausia – nepakenkti sveikatai. Sužinokime, kas yra  organizmo detoksikacija, arba valymas, ir kaip tai daryti, ką vartoti.

Detoksikacija – tai įprastas mūsų organizmo procesas šalinti susikaupusius toksinus. Ar įmanoma šį procesą paspartinti? Kokie detoksikacijos principai? Kaip gauti geresnių rezultatų? Dažnai mūsų gydytojai sako, kad tuo neužsiimtume, nes galime tik pakenkti. O štai ką mums pataria prancūzų laboratorija DYNVEO.

ENDOGENINIAI TOKSINAI

Mūsų organizmas natūraliai kaupia atliekas virškindamas maistą, metabolizuodamas ląsteles. Taip susidaro endogeniniai toksinai. Juos mūsų organizmas gamina visuose medžiagų apykaitos procesuose. Geriausiai žinomas toksinas yra pieno rūgštis, kuri išsiskiria raumenims dirbant.  Atliekant per daug sudėtingus mankštos pratimus arba dirbant ypač sunkų fizinį darbą, vietinė kraujotaka nebepajėgia raumenų aprūpinti deguonimi. Tai sukelia nuo deguonies trūkumo nukentėjusių raumenų išeminius skausmus. Padarius daugiau atsilenkimų negu paprastai, neišvengiamai pradeda skaudėti pilvo raumenis. Tokie išeminiai skausmai praeina vos tik nustojama įnirtingai mankštintis, arba sumažinus fizinio krūvio intensyvumą.

Pritrūkę deguonies, raumenys pradeda imti iš glikogeno reikiamą energiją kitu, vadinamuoju anaerobiniu būdu, tai yra nenaudodami deguonies. Šio proceso pašalinis produktas yra pieno rūgštis, ir jeigu jos greitai neišnešioja kraujas, ši rūgštis kaupiasi raumenyse. Visi raumenyse susikaupę medžiagų apykaitos produktai, taip pat ir pieno rūgštis, sukelia raumenų skausmą.

Kitas toksinas karbamidas – baltymų apykaitos galutinis produktas. Gaminasi kepenyse, randamas kraujyje, raumenyse ir kituose audiniuose.

Toksinų, vadinamų laisvaisiais radikalais, kaupimasis, grneruojantis oksidacinį stresą, yra susijęs su daugeliu lėtinių ir degeneracinių ligų. Todėl ypač svarbu turėti veiksmingą detoksikuojančią sistemą sveikatai palaikyti.

EGZOGENINIAI TOKSINAI

Kasdieniame gyvenime mus veikia tokie junginiai, kaip įvairūs chemikalai, vaistai, pesticidai, kiti gamtos teršalai. Šie junginiai, vadinami egzogeniniais toksinais, gali kauptis organizme. Jie gali būti natūralios kilmės – sunkieji metalai, alkaloidai, arba cheminiai – pesticidai, vaistai. Kaupdamiesi organizme ilgainiui jie gali tapti toksiški ir sukelti įvairių patologijų. Laimei, žmogaus organizme yra sistema, leidžianti pašalinti šiuos elementus.

 

DETOKSIKACIJOS PROCESAS

Detoksikacija – tai gyvybiškai svarbus ląstelių mechanizmas susikaupusioms atliekoms ir toksinams šalinti, tai užtikrina mūsų organizmo normalų funkcionavimą. Detoksikacijos procesas susideda iš toksinų slopinimo, transformavimo ir šalinimo. Šiame procese daugiausia dalyvauja kepenys, kasa, inkstai, virškinimo sistema, oda ir plačiai.

KEPENYS – tai organizmo valymui daugiausiai nusipelnęs organas. Jos apdoroja kelių rūšių organines atliekas, dalyvaudamos maisto medžiagų apykaitoje ir tulžies rūgščių sintezėje. Šiuos skirtingus veiksmus atlieka ląstelės, vadinamos hepatocitais. Hepatocitai labai svarbūs gliukozės apykaitai. Jie, atsižvelgiant į organizmo poreikius, gali kaupti arba gaminti gliukozę. Kepenyse yra didelis kiekis antioksidantinių molekulių glutationo. Glutationas slopina laisvuosius radikalus ir gali jungtis prie toksinų, kad signalizuotų apie juos ir skatintų jų šalinimą.

KASA – išskiria keletą kasos fermentų, reikalingų virškinimui. Jie suskaido maistines medžiagas – baltymus, lipidus ir angliavandenius.

INKSTAI – padeda filtruoti ir šalinti medžiagų apykaitos atliekas šlapime.

VIRŠKINIMO SISTEMA – nesuvirškintos medžiagos ir kitos iš organų surinktos atliekos paverčiamos išmatomis. Kartu su mikrobiota sudaromas apsauginis biologinis barjeras.

ODA – tai tikras fizinis barjeras. Prakaituojant per odą pašalinamos atliekos, toksinai.

PLAUČIAI – iškvėpimo metu jie leidžia pašalinti dujines atliekas, ypač anglies dioksidą. Šis organas gali pašalinti ir tirštas atliekas – skreplius ir gleives.

Toksinų šalinimas yra gana sudėtingas reiškinys, kuriame vyksta daugybė biologinių reakcijų. Šį procesą supaprastinti galima trimis fazėmis: organizme yra fermentų (baltymų, kurie greitai vykdo tam tikras chemines reakcijas), jie toksinus verčia vandenyje tirpiais pirminiais ir antriniais metabolitais, kad pašalintų juos per šlapimą. Antriniai metabolitai, kuriuos daugiausia sudaro vanduo, gali lengvai maišytis ir pasišalinti.

DETOKSIKACIJA IR MAISTO PAPILDAI

Jei žmogaus detoksikacijos sistema yra palyginti efektyvi, ją galima stimuliuoti ar pagerinti vartojant tam tikrus maisto papildus. Daugelis augalų turi skysčius šalinančių ir organizmą detoksikuojančių savybių, todėl fiziologiškai jie naudingi organizmui.

DYNVEO pataria, kaip natūraliu būdu pagerinti organizmo detoksikaciją, vartojant tik natūralius ir grynus maisto papildus, pagamintus be jokių pagalbinių medžiagų ir priedų. DYNVEO laboratorija ekstrahuoja žaliaisiais metodais – vandeniu ir etanoliu. Nenaudojamas toksinis organinis tirpiklis.

BERBERINAS

Berberinas yra natūraliai aktyvi molekulė, išgaunama iš raugerškio augalo (Berberis aristata). Tai alkaloidas, tradiciškai naudojmas ajurvedos ir kinų medicinoje. Ši molekulė turi daug naudingų sveikatai savybių, ypač apsaugant kepenis. Berberinas gali veikti keliais mechanizmais, pavyzdžiui, reguliuoti lipidus ir mažinti atsparumą insulinui. Berberinas skatina kepenų funkciją, taip pat saugo nuo uždegimų ir fibrozės. Fibrozė – tai kepenų surandėjimas.

DYNVEO PATARIMAI

Vartodami maisto papildus tikimės maksimalaus jų poveikio. DYNVEO komanda pataria, ką daryti, kad maisto papildai veiktų efektyviau. Tereikia kelių įpročių kasdien:

SUBALANSUOTA MITYBA. Apribokime maisto produktų, kuriuose gausu pridėtinio cukraus, sočiųjų riebalų, druskos, baltų miltų kepinių, vartojimą. Įpraskime valgyti daugiau daržovių, vaisių, pilno grūdo gaminių, kuriuose gausu skaidulų, vitaminų. Pasirinkus tinkamą mitybą, kepenys nebus perkrautos, tad detoksikacijos procesas vyks lengviau.

SKYSČIŲ VARTOJIMAS. Labai svarbu vartoti užtektinai skysčių, nes vanduo padeda šalinti toksinus. Rekomenduojama išgerti apie 2 litrus per dieną. Atsisakykite alkoholio, nes jis skatina dehidrataciją.

VENKITE STRESO IR GERAI IŠSIMIEGOKITE. Gera nuotaika valant organizmą yra būtina, o ji atsiranda tik gerai, produktyviai išsimiegojus. Stresas ilgainiui daro didžiulę žalą organizmui, sukelia įvairių negalavimų, tad kaip įmanydami jo venkite. Jeigu išvengti nepavyksta, keiskite požiūrį į jį – padės optimistinis žvilgsnis.

REGULIARUS FIZINIS KRŪVIS. Judėjimas yra geros savijautos garantas. Galite vaikščioti 10 000 žingsnių kasdien, galite bėgioti, užsiimti mankšta – rinkitės jums mieliausią fizinę veiklą.

Teisingos mitybos, sveikos gyvensenos ir maisto papildų derinys gali turėti realią įtaką organizmo valymui. Šie natūralūs ir teisingi sprendimai yra lengvai įgyvendinami ir gali turėti teigiamą poveikį žmogaus kūno funkcionavimui.