fbpx
+370 618 73043 

Užsakius už 50 eurų, siunta pristatoma nemokamai!

 KAIP PIRKTIMano Paskyra

Skubate į darbą, užstrigote rytinėje spūstyje, o iki svarbaus projekto pristatymo laiko lieka vis mažiau… Dar skambina vyras ir klausia, kur dingo jo kojinės ir mėgstamiausias pilkasis megztinis… Atrodo, kad nuo įtampos tuoj sprogs galva! Tarsi to būtų maža, ima durti širdį ir spazmuoti skrandį! Kodėl būtent jums ir kodėl būtent šiandien viskas taip nesiseka? Viskas paprasta  pasidarbavo jūsų nuolatinis palydovas stresas.

Ką bendra jis turi su mūsų galva ar skrandžiu? Ne kartą esame girdėję, jog visos ligos nuo nervų. Vienus šis posakis tik dar labiau sunervina, o kiti suklūsta: o gal tikrai?

Moksliniais tyrimais įrodyta, kad iki 90 proc. visų susirgimų yra vienaip ar kitaip susiję su stresu. Esant rimtam dirgikliui, žmogaus organizme vyksta specialios prisitaikymo reakcijos. Būtent tos reakcijos ir vadinamos stresu. Jos sukėlėjas vadinamas stresoriumi. Tokiu būdu stresinė reakcija tiesiog būtina organizmui tam, kad jis prisitaikytų prie sudėtingų supančios aplinkos sąlygų. Tad pasitaiko atvejų, kai stresas yra būtinas ir netgi gali būti naudingas.

Vis dėlto stiprus ir nuolat pasikartojantis stresas yra organizmo sutrikimo priežastis. Tinkamai organizuotas fizinis krūvis reikalingas žmogui, o per daug intensyvus darbas labai nualina ir yra organizmo funkcijų sutrikimo priežastis. Visa tai susiję su bet kokio pobūdžio stresu.

Stresinės situacijos metu žmogaus organizmas gamina du hormonus: noradrenaliną ir adrenaliną. Adrenalinas, kuris kartais vadinamas „streso hormonu“, lemia stresinės reakcijos pradžią.

Adrenalinui išsiskiriant į kraują, organizme vienas paskui kitą vyksta įvairūs pakitimai. Pirmiausia, smarkiai padidėja širdies susitraukimų skaičius, kyla kraujo spaudimas bei šokteli gliukozės koncentracija kraujyje. Visi šie pakitimai paruošia organizmą padidėjusio intensyvumo darbui.

Štai kodėl jums ėmė skaudėti galvą, durti širdį ir spazmuoti skrandį. Bet viso to galima buvo išvengti, jeigu jūsų nervų sistema būtų buvusi stipri ir atspari stresui. Kiekvienas turime savų receptų: vieni medituojame (moksliniais tyrimais įrodyta, kad medituojantys žmonės silpniau reaguoja į stresines situacijas, išvengdami visų streso sukeltų pasekmių), kiti sportuojame, treti lendame į ledinį vandenį ir t. t. O tiems, kurie ieško greitesnio ir paprastesnio būdo siūlome keletą produktų, padėsiančių nervų sistemai tapti atsparesnei ir ramesnei.

Švaros šaltiniai, Renaissance Triple Set, SYNCHROVITALS II, Coenzima Q10, Omegastend Plus, Bio Ginko