Aprašymas
Kanapių arbata iš nesmulkintų kanapių žiedų. Lietuvos ūkiuose užauginta ir rankomis surinkta. Puikiai tinka gerti prieš miegą arba po aktyvios veiklos.
Paruošimas: 1 l vandens reikia 2–3 g kanapių arbatžolių. Optimalus arbatžolių kiekis vienam puodeliui – 0.5 g arba 1 arbatinis šaukštelis. Užpilkite verdančiu vandeniu, uždengę palaikykite 4–6 minutes (pagal skonį), kad atsiskleistų visos gerosios žolelių savybės ir išsiskirtų eteriniai aliejai. Arbatą galima pagardinti medumi, citrina. Kad atsiskleistų naudingosios savybės, galima į arbatą įdėti šaukštelį kanapių branduolių sviesto, nes kanapių lapeliuose esantys kanabinoidai tirpūs riebaluose. Arbatžoles galima naudoti 2 kartus.